Projekty

2014 Autorka konceptu : I. Pop-up store v zahradě ( výstavuje spolu s Daniele Givry a Zuzanou Krajčovičovou ) 

 

2005-2007 Manažerka projektu JPD 3: Otevřená věda  (pedagogický program pro vzdělávání nadaných SŠ studentů) 

 

2002 Kurátorka výstavy : Kresbymalbysochyobjekty, Galerie Vyšehrad 

 

2001 Řešitelka multimediální CD-ROM aplikaceČeští spisovatelé a literární věda na přelomu století 

řešitel projektu: Literární akademievysoká škola Josefa Škvoreckého 

1996 Autorka výstavního konceptu ( spolu se Svatoplukem Klimešem ) :  Evropa- tušení souvislostí, Starý královský palác, Pražský hrad (s A.F.T.E.C) 

1995 Autorka výstavního konceptu ( spolu se Svatoplukem Klimešem ) : výstavní projekt Slovo v prostoru, Galerie bří Čapků (s A.F.T.E.C) 

1995 Autorka výstavního konceptu ( spolu se Svatoplukem Klimešem ) :  výstavní projekt Mosty, mezinárodní projekt Praha-Norimberk, výstavní síň Mánes, Praha (s NSPU) 

1994 Kurátorka výstavy : Setkávání-RencontreGalerie bří Čapků ( v rámci projektu O.F.A. J.) 

1994 Kurátorka výstavního projektu : Les dialogues franco-tchēques, Galerie Arcana Montpellier (s NSPU) 

1994 Kurátorka výstavního projektu : Les Nouveaux Barbares, výstavní projekt v Kostele Sv. Jana Stětí, Praha Vyšehrad (s NSPU) 

1993 Kurátorka výstavy : v rámci stáží Setkávání – RencontreGröbeho vila, Institut dětí a mládeže MŠMT ČR  ( v rámci projektu O.F.A. J. ) 

1991-1993  Koordinátorka projektu za ČR : Mezinárodní projekt kulturních výměn O.F.A.J.: 36 jeunes createurs à Montpellier, Dresden et Prague ( 36 mladých umělců v Montpellier, Drážďanech a Praze ) 

 

Jana Křížová > O mně > Projekty > Mezinárodníprojektkulturníchvýměn O.F.A.J.  

Bibliografie

19. 12. 1983 | katalog
Keramika Jany Kánské
Dr. Jaroslav Hlaváček

19. 12. 1983 | katalog
Keramika Jany Kánské
Dr. Jaroslav Hlaváček

19. 12. 1983 | katalog
Keramika Jany Kánské
Dr. Jaroslav Hlaváček

19. 12. 1983 | katalog
Keramika Jany Kánské
Dr. Jaroslav Hlaváček

19. 12. 1983 | katalog
Keramika Jany Kánské
Dr. Jaroslav Hlaváček

Mezinárodní projekt kulturních výměn O.F.A.J.

Malíř Jaroslav Horký, koordinátorka české skupiny Jana Křížová, malířka Christine Foulché a keramička a sklářka Georgette Talon-Giordano při setkání v Sete v roce 1992

Malíř Jaroslav Horký, koordinátorka české skupiny Jana Křížová, malířka Christine Foulché a keramička a sklářka Georgette Talon-Giordano při setkání v Sète v roce 1992

Patric Clanet, kolega OFAJ, koordinátor francouzské skupiny

Patric Clanet, kolega OFAJ, koordinátor francouzské skupiny

1991 – 1993
36 jeunes createurs à Montpellier, Dresden et Prague /
36 mladých umělců v Montpellier, Drážďanech a Praze

La création peut-elle être le point de départ d´une démarche interculturelle?
Může být tvorba výchozím bodem interkulturního přístupu?

Celý projekt měl několik etap:

1. duben 1992, setkání koordinátorů a stáž v Marly-le Roi

2. červenec 1992, Montpellier, první setkání umělců

3. 27.-30.1.1993, schůzka koordinátorů v Drážďanech a v Praze

4. duben 1993, Drážďany, druhé setkání umělců

5. květen 1993, Praha, třetí setkání umělců

6. červen 1993, výstava Setkávání v Gröbeově vile, Praha

7. červenec 1993, Montpellier, čtvrté setkání a ukončení projektu

Malované hedvábí textilní výtvarnice Dagmar Jelínkové instalované na francouzském pobřeží 

V roce 1992 dorazila do České republiky velkorysá nabídka ze strany francouzské organizace Office franco-allemad pour la Jeunesse (O.F.A.J.) s pozváním k účasti českých umělců v rámci projektu Setkávání mladých tvůrců ze tří regionů – Montpellier, Drážďdan a z Prahy. Nabídka přišla do Institutu dětí a mládeže, do organizace řízené přímo MŠMT ČR, kde jsem v té době pracovala jako vedoucí Sochařsko-keramického ateliéru a byla jsem doporučena Francouzským institutem, kulturní sekcí jako koordinátor projektu za ČR. Bylo to období krátce po revoluci, kdy bylo důležité rozvinout a znovu obnovit přátelské a kulturní vztahy mezi Francií a Českou republikou a také Německem.

OFAJ byla založena v roce 1963, po válce, s cílem sblížit mladé lidi obou zemí v rámci setkání z oblasti sportu, kultury, vzdělávání a na různá aktuální témata. V roce 1992 např. OFAJ zorganizovala téměř 50 setkání a aktuální téma, např. Evropa jako nově uspořádaný kontinent, Ekologické dimenze Evropy apod.

Stáže trvaly cca 10-15 dní a skládaly se z praktické etapy věnované poznání historie a geografických podmínek daného regionu, následovala tvůrčí etapa zhruba týdenního pobytu v ateliérech místních tvůrců, a navíc paralelně probíhaly workshopy, práce v kroužcích, vernisáže, výstavy, setkání a diskuse.

Výstava Martina Slováka v Montpellier

Výstava Martina Slováka v Montpellier

Setkání českých umělců v centru Montpellier

KONTAKT
SPOLUPRÁCE
GDPR
COOKIES
Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy
Youtube
Consent to display content from Youtube
Vimeo
Consent to display content from Vimeo
Google Maps
Consent to display content from Google